Informatii utile

1. Pentru a construi pe o parcela de teren, aceasta trebuie sa aiba printre alte particularitati un front stradal de minim 12 metri.

2. Suprafata minima a terenului pe care se poate construi este de 200 metri patrati pentru case individuale, dar poate sa difere de la o localitate la alta.

3. O firma de proiectare buna si cu experienta va rezolva multe din probleme si va va indrepta spre cea mai buna solutie inca din faza de proiect.

4. Pentru o casa cu deschideri pana in 4-5m cea mai ieftina varianta este realizarea unei constructii cu structura de zidarie portanta.

5. Cea mai mare flexibilitate a spatiului este data de  o structura pe cadre din beton armat. La parter, de cele mai multe ori se doresc spatii deschise, fiind indicata structura pe cadre. Pentru deschideri mari si hale, structurile metalice sunt cele mai rentabile. Sectiunile elementelor metalice sunt mult mai mici in acest caz .

6. Pretul unei constructii pe metru patrat realizat in regie proprie este cu aproximativ 20% mai mic decat cel realizat de o firma, asta doar in cazul in care aveti experienta. Construirea in regie proprie va duce la costuri mai mici aparent, dar va aduce multa bataie de cap si pierderi de timp in care puteti face altceva, dar si pierderi de materiale de constructii pentru a remedia eventualele greseli cauzate de lipsa de experienta.

 


- Pentru detalii  va stam cu drag la dispozitie.

1. ETAPELE REALIZARII UNEI CONSTRUCTII.pdf 
 
2. DEFINITII.pdf 

ContactDipl. Ing.
Branzaniuc Volodea C-tin+40 753 453090
+49 151 71093358